Tomatcreme og høvlet grana padano
Tortino di melanzane e zucchine su vellutata di pomodoro con scaglie di grana podano - (4 personer)
1 stor aubergine
1 stor zucchine (squash)
½ kg friske tomater
1 lille hakket løg
2 fed hvidløg i tynde skiver
50 g reven grana padano
100 g høvlet grana padano (flager)
1 ½ dl olivenolie extra virgin
Salt, friskkværnet hvid peber, frisk timian
Skær aubergine og zucchini i lange tynde strimler.
Tag halvdelen fra og skær resten i små tern.
Sauter 1 fed hvidløg og løg i 1 dl olivenolie på en tefalpande.
Tilsæt aubergine- og zucchinitern samt timianblade, steg mørt og smag til med salt og peber.
Hæld i en skål og bland med reven grana.
Smør 4 små ovnfaste forme (ca. 8 cm i diameter) med olivenolie.
Læg skiftevis aubergine og zucchiniskiver i bunden og op langs siderne, gerne lidt ud over kanten.
Fordel aubergine-zucchinisauteen i formene og luk til med skiverne.
Pak formene ind i alufolie og bag 20 minutter i vandbad i en 200ºC varm ovn.
Tomatcreme: Skær tomaterne i små tern og sauter dem på en tefalpande i ½ dl olivenolie med 1 fed hvidløg.
Smag til med salt og peber og lad cremen simre i ca. 15 minutter.
Kør saucen på blender eller foodprocessor og si den.
Anretning: Vend aubergineterrinen ud af formen på en forvarmet tallerken, fordel tomatcreme over og pynt med høvlede granaflager.