Logo

Aubergineterrin med grønsagsmirepoix ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatcreme og høvlet grana padano
 
Tortino di melanzane e zucchine su vellutata di pomodoro con scaglie di grana podano - (4 personer)
 
1 stor aubergine
1 stor zucchine (squash)
½ kg friske tomater
1 lille hakket løg
2 fed hvidløg i tynde skiver
50 g reven grana padano
100 g høvlet grana padano (flager)
1 ½ dl olivenolie extra virgin
Salt, friskkværnet hvid peber, frisk timian
 
Skær aubergine og zucchini i lange tynde strimler.
Tag halvdelen fra og skær resten i små tern.
Sauter 1 fed hvidløg og løg i 1 dl olivenolie på en tefalpande.
Tilsæt aubergine- og zucchinitern samt timianblade, steg mørt og smag til med salt og peber.
Hæld i en skål og bland med reven grana.
 
Smør 4 små ovnfaste forme (ca. 8 cm i diameter) med olivenolie.
Læg skiftevis aubergine og zucchiniskiver i bunden og op langs siderne, gerne lidt ud over kanten.
Fordel aubergine-zucchinisauteen i formene og luk til med skiverne.
Pak formene ind i alufolie og bag 20 minutter i vandbad i en 200ºC varm ovn.
 
Tomatcreme: Skær tomaterne i små tern og sauter dem på en tefalpande i ½ dl olivenolie med 1 fed hvid­løg.
Smag til med salt og peber og lad cremen simre i ca. 15 minutter.
Kør saucen på blender eller foodpro­cessor og si den.
 
Anretning: Vend aubergineterrinen ud af formen på en forvarmet tallerken, fordel tomatcreme over og pynt med høvlede granaflager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her