1 udbenet lammekølle
salt
kværnet peber
2 tsk Provence krydderi
1 stort bdt persille
40 g smør
2 tykke skiver daggammelt franskbrød
1 spsk dijonsennep
1 kg kartofler
4-6 fed hvidløg
1 ½ dl varm mælk
lidt olie
salt
peber
4 store tomater
Skyl persillen og hak ¾ del.
Stil det til side.
Kom resten inden i lammekøllen og luk med kødnåle eller snør den med bomuldssnor.
Gnid overfladen med halvdelen af smørret og krydr med salt, peber og provencekrydderi.
Brun køllen 20 minutter ved 225º.
Dæmp varmen til 160º, hæld lidt væde ved og steg ca. 45 minutter.
Riv franskbrødet og bland det med halvdelen af den hakkede persille.
Tag køllen ud og hæld væden fra.
Smør et lag sennep på og fordel brødkrummen ovenpå.
Halver tomaterne og kom også lidt brødkrumme på dem.
Tryk det godt fast og kom resten af smørret ovenpå i små ”klatter”.
Skru igen op på 200º og steg kød og tomater til overfladen er gylden og sprød.
Lad kødet trække 15 minutter inden det skæres i skiver og serveres med:
Kartoffel-hvidløgsmos:
skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløgene.
Kog begge dele 30 minutter.
Hæld vandet fra og pisk det til mos med et piskeris.
Pisk varm mælk i til passende konsistens.
Smag til med salt, peber og lidt olie og vend resten af persillen i.