Orata con pinoli - til 4 personer
4 havbarsfileter med skind, 500 g ialt
1 kvist timian
Extra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
Sauce:
30 g finthakkede pinjekerner
10 g meget fintreven citronskal
10 g hakket persille
Extra jomfru olivenolie
Purée:
400 g knoldselleri i små tern
½ l mælk
½ l vand
1 hakket løg
Fisk: Hak hvidløg og timianblade, bland godt og drys over fisken.
Lad trække 2 timer på køl.
Puree: Sauter løget i lidt olie i 5 minutter, tilsæt knoldselleritern og efter yderligere et par minutter mælk og vand.
Lad simre i ½ time, til sellerien er helt mør.
Tag den op af væsken, passer gennem et dørslag og tilsæt så meget væske, at konsistensen passer.
Sauce: Pisk alle ingredienser sammen.
Steg fisken hårdt på skindsiden og server på et leje af knoldselleripuree med saucen omkring.