Hindbærparfait:
4 æggeblommer
¾ dl sukker
2 dl piskefløde
½ l hindbær
Citronparfait:
4 æggeblommer
¾ dl sukker
saft og skal fra 1 citron
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche
Pynt:
Hindbær
Citronskal
Hindbæris: Pisk æggeblommerne og sukker hvidt og luftigt.
Pisk fløden til hårdt skum og bland det i æggedejen.
Mos hindbærrene lidt og bland dem i massen.
Beklæd en aflang form, 2 l med plastfolie.
Hæld ismassen i, den skal nå halvt op ad kanten.
Dæk med plastfolie og stil den i fryseren.
Lad den stå ca 1 time, til den begynder at blive hård.
Citronis: Pisk æggeblommerne og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt citronsaft og skal.
Pisk fløden stiv og rør den samt cremefraiche i æggemassen.
Tag formen ud af fryseren.
Læg nogle hele hindbær over parfaiten og kom citronparfait over.
Dæk med plastfolie og stil formen i fryseren igen.
Lad den stå i ca 3 timer.
Lad parfaiten stå i køleskabet i 30 min inden serveringen.
Tag parfaiten ud af formen og skær den i skiver.
Anret skiverne på et fad og pynt med hindbær og citronskal.