Smagen af citron og hvidløg står fint til spinaten i denne livlige appetitvækker. En hvirvel af cremefraiche giver det sidste pift på retten.
500 g frisk (eller frossen) spinat
50 g smør
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
8 dl hønse bouillon
Salt og peber efter behag
Saften fra 1 citron
Glutenfri cremefraiche og revet muskatnød ved serveringen
Hvis man bruger frisk spinat, så skyl bladene og fjern de kraftigste stilke.
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt løg og hvidløg.
Læg låg på og kog blandingen over lav varme, indtil blandingen er gylden, ikke brunet.
Læg spinaten i og lad det hele koge 5 minutter endnu.
Hæld hønsebouillonen ved, tilsæt salt og peber og lad det koge yderligere 10 minutter, indtil grønsagerne er møre.
Tag kasserollen af varmen og blend det hele eller pres blandingen gennem en si. Smag til og tilsæt citronsaften.
Varm retten op igen og server den så med en hvirvel cremefraiche og en smule revet muskatnød.
136 kcal; 4,5 g protein; 11 g fedt, heraf 7 g mættet; 4 g kulhydrat; 3 g fibre; 450 mg natrium; 224 mg kalcium