6-8 personer - En eksplosiv sommerdrik blandet af en af Englands ledende kokke.
8 strøgne spiskefulde mellemformalet kaffe
1 liter kogende vand
200 ml sødmælk eller fløde
8 strøgne spiseskefulde flormelis
1 teskefuld kanel
½ teskefuld reven muskatnød
200 ml flødeagtig kaffe- eller chokoladelikør (fx. Baileys)
ca. 10 isterninger
fintrevet skal af en stor appelsin
6 blade frisk mynte, let stødt
Kog vandet og lav kaffen i en stempelkande på normal vis. Lad kaffen afkøle fuldstændigt.
Anbring mælk, sukker, kanel, muskatnød, likør, kold kaffe og isterninger i et blenderglas og blend på højeste hastighed, til blandingen er jævn. Rør appelskallen og myntebladene i og lad det stå og trække et par minutter.
Hæld i høje glas og drys med lidt kanel.
Server med tynde småkager og så koldt som muligt - gerne med sugerør.