(4 personer)
2 poularder a 1 ½ kg
1 æg
1 dl fløde
1 bundt hakket, bredbladet persille
4 blade savoykål
1 bundt frisk basilikum
200 gram østershatte.
1 bakke cherry-tomater
1 bakke blåbær
2 tsk tomatpure
4 bagekartofler
1 dl lynghonning.
smør
1. Bryster og lår skæres fra skroget.
2. Kødet skæres fra låret og køres sejt med salt og peber i blenderen. Ægget tilsættes, og herefter fløden.
Farsen tages op og røres med hakket persille.
3. Mørbraden tages fra brystet og bankes.
Farsen lægges på brystet, og den udbankede mørbrad lægges ovenpå. Det hele pakkes ind i blancheret savoykål og dampes i fond fra skroget i 15-20 minutter.
4. Poularden tages op, og fonden koges ned til det halve.
I den nedkogte fond piskes smørret og tomatpure samt basilikum.
5. Poularden og saucen anrettes på ragout'en med stegte østershatte og cherry-tomater.
Dekoreres med honningristede blåbær.
6. Serveres evt. med pommes rösti og skovsyrecreme.