4 personer
450 g blancheret hakket spinat
450 g kogte kartofler i skiver
500 g rødspætte-, ising- eller skrubbefileter
250 g champignonskiver
75 g margarine
4 spsk hvedemel
31/2 dl mælk
2 spsk rasp
Salt og peber
Citron
Spinaten tøes op. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Fordel spinaten over kartoflerne. Skær fiskefileterne igennem på langs. Drys med salt og peber og dryp lidt citron på. Læg fisken oven på spinaten. Smelt margarine og svits champignonerne. Drys hvedemel over og rør godt. Hæld mælk ved og lad det koge et par min. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft. Hæld saucen over fisken og drys med rasp. Sæt fadet i en kold ovn og bag ved 220º. Efter 20 min. slukkes og retten steger færdig ved eftervarmen ca. 10 min.
Serverinsforslag: Spinatspætte med kogte kartofler.
I stedet for hakket spinat kan helbladet spinat anvendes.