4 stk
125 g flødeost
2 tsk peberrodssalat eller flødepeberrod
2 tsk hakket frisk purløg
60 g blødt smør
4 tykke skiver birkesbrød
8 tynde ringe rød peberfrugt uden kerner
200 g røget makrel uden skind og ben, og delt i store flager
2 tsk citronsaft
peber
1 dl brøndkarse
ekstra brøndkarsekviste til pynt
Bland flødeost, peberrodssalat og purløg i en skål.
Smør brødskiverne og fordel flødeosteblandingen over 2 af dem.
Dæk med peberfrugtringe og makrelstykker.
Dryp med citronsaft og krydr med peber.
Pynt med brøndkarse øverst.
Dæk med de to sidste brødskiver og pres godt sammen.
Skær dem i halve og anret med brøndkarse.
Variationer: Brug røget ørred eller skind- og benfri kogte kippers i stedet for makrel, hvis du foretrækker det.