Logo

Frilandsgris med 2 slags sennepsfrø, søde rødbeder og sure agurker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
200 g kogt sprængt svinebryst
200 g stegt svinefilet
1 agurk
1 stor rødbede
Gule sennepsfrø
Sorte sennepsfrø
100 g rørsukker
1 lille chili
50 g ingefær
Dild
æblevinaigre
Olivenolie
Dijonsennep
Peberkorn, laurbær, sukker, salt, peber
 
Glaseringslage: Rist 2 tsk gule sennepsfrø i en gryde, tilsæt rørsuk­ker og kog op til karamel.
Tilsæt finthakket chili uden kerner og finthakket ingefær (kan også rives) samt 2 dl æblevinaigre og 1 skefuld Dijonsennep.
Kog ind til sirupskonsistens og smag til.
 
Varm det kogte sprængte svinebryst i glaseringslagen lige inden servering.
 
Rist sorte sennepsfrø og kør dem til helt fint pulver på en kaffe­kværn. Drys sennepspulveret på den stegte svinefilet sammen med salt og peber.
 
Sure agurker: Skræl agurken, fjern kernerne og skær agurkekødet i trekanter.
Drys salt og lidt sukker på. Lad hvile 1 time, vrid så van­det fra og hæld vinaigre over.
Dræn agurkerne ved servering og tilsæt lidt olivenolie og dild.
 
Søde rødbeder: Kog rødbeden i vand med salt, peberkorn, laurbær og lidt gule sennepsfrø.
Stik rødbeden ud i skiver og hæld en lage af 2 dl æblevinaigre, 2 dl sukker og 1 tsk gule sennepsfrø over.
Lad hvile i lagen 1 døgn.
Kog lidt af lagen ind til glasering af de udstukne rødbedeskiver inden servering.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her