(4 personer)
200 g kogt sprængt svinebryst
200 g stegt svinefilet
1 agurk
1 stor rødbede
Gule sennepsfrø
Sorte sennepsfrø
100 g rørsukker
1 lille chili
50 g ingefær
Dild
æblevinaigre
Olivenolie
Dijonsennep
Peberkorn, laurbær, sukker, salt, peber
Glaseringslage: Rist 2 tsk gule sennepsfrø i en gryde, tilsæt rørsukker og kog op til karamel.
Tilsæt finthakket chili uden kerner og finthakket ingefær (kan også rives) samt 2 dl æblevinaigre og 1 skefuld Dijonsennep.
Kog ind til sirupskonsistens og smag til.
Varm det kogte sprængte svinebryst i glaseringslagen lige inden servering.
Rist sorte sennepsfrø og kør dem til helt fint pulver på en kaffekværn. Drys sennepspulveret på den stegte svinefilet sammen med salt og peber.
Sure agurker: Skræl agurken, fjern kernerne og skær agurkekødet i trekanter.
Drys salt og lidt sukker på. Lad hvile 1 time, vrid så vandet fra og hæld vinaigre over.
Dræn agurkerne ved servering og tilsæt lidt olivenolie og dild.
Søde rødbeder: Kog rødbeden i vand med salt, peberkorn, laurbær og lidt gule sennepsfrø.
Stik rødbeden ud i skiver og hæld en lage af 2 dl æblevinaigre, 2 dl sukker og 1 tsk gule sennepsfrø over.
Lad hvile i lagen 1 døgn.
Kog lidt af lagen ind til glasering af de udstukne rødbedeskiver inden servering.