4 æggeblommer
4 spsk honning
½ dl Grand Marnier (præcist)
2 æggehvider
4 dl piskefløde
Nøddesauce:
50 g hasselnøddekerner
25 g smør
4 spsk sukker
1 dl fløde
Pisk honning og æggeblommer meget godt, så det bliver lyst og skummende,
jo mere der piskes, jo mindre flager isen under frysningen.
Kom Grand Marnier i de piskede æg.
Pisk hvider og fløde stift hver for sig og vend det i æggene.
Hæld cremen i en form på ca. 1 ½ l og sæt den i fryseren 6-7 timer.
Rør op i isen efter 1-1 ½ time, så æg og nødder ikke synker til bunds.
Nøddesauce:
Ris de hele nødder 4-5 min. på en stegepande eller i ovnen ved 200ºC.
Gnid den brune hinde af nødderne og hak dem ret fint.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt sukkeret.
Lad det stå et øjeblik, til sukkeret er smeltet.
Kom nødderne i, tilsæt fløde og varm det igennem.
Vend isen ud på et fad eller server den portionsvis med nøddesaucen og
frisk frugt skåret i mindre stykker.