med skind - serveret med karry/abrikossauce og sauté af løg og æbler
1 rødfisk
8 abrikoser
1 skalotteløg
2 spsk karry
2 dl æblesaft
lidt rød chili (stor)
2 dl hønsebouillon
1 madæble
1 rødløg
2 springløg
50 g risnudler
4 dl olivenolie
bredbladet persille
lidt smør
alufolie og fedtsugende papir
Fisken fileteres og afskælles for de store skæl.
Skalotteløgene hakkes og sauteres i gryde sammen med abrikoser - ristes af med karry og tilsættes æblesaft, hønsebouillon samt lidt fint snittet chili. Saucen skal småsimre til abrikoserne bliver bløde.
Æblet og rødløget skrælles og skæres i både og springløget skæres i tunger. Rødløgene steges møre i lidt olie på panden sammen med æbler og springløg. Der krydres med salt og peber samt lidt karry.
Olien varmes op som lille friture til det bobler omkring træske.
Panden varmes op til stegning af fisk, som steges i lidt olie på skindsiden og presses mod panden.
Fisken krydres og dækkes med alufolie og trækker færdig.
I olien steges risnudlerne, der popper op og straks lægges op på fedtsugende papir.
Saucen blendes og sigtes og smages til - eventuelt tilsættes lidt smør.
Først anrettes løg og æbler i stor udstikker - ca. 9 cm.
Herpå anrettes fisken og på toppen lægges de stegte risnudler.
Omkring hældes lidt sauce.