Agnello alla Svinatora
(6-8 personer)
1 ½ kg lommekølle i små tem
2 store salatløg i tynde skiver
2 fed hvidløg
1 chili
1 dl olivenolie
1 spsk stødte fennikelfrø
1 dl tomatsauce
2 dl tør hvidvin
2 dl bouillon
Rosmarin
2 laurbærblade
Tilbehør: Brød, Rosmarinolie
Sauter løg, hvidløg og chili i olivenolie i en stor gryde.
Tilsæt lammekødet, rosmarin og laurbærblade og steg 10 minutter, tilsæt hvidvin og lad simre i yderligere 20 minutter.
Hæld tomatsauce og bouillon på og lad koge 20-30 minutter.
Rør fennikelfrø i sauteen, 10 minutter før retten er færdig.
Server lammeretten med ristet brød dyppet med rosmarinolie eller med stegekartofler.
Retten stammer fra min fødeby Genzana di Roma, der ligger ca. 25 km syd for Rom. Byen er kendt for hvidvinen l'Infiorata og ikke mindst det gode brød med rosmarin. Tilnavnet "Svinatora" eller "Svinatura" hor sin rod i den "beskidte" vin, der lå tilboge i fadene, når vinen var aftappet. I det italienske køkken går intet til spilde, heller ikke disse vinrester, som man valgte at bruge i køkkenet.