tortino di verdure
tærtedej af hvedemel, svinefedt og lunkent vand
fyld:
tidsler, brændenælder, mælkebøtter
eller:
kinesisk broccoli, sølvbedeblade
eller:
spinat
olivenolie
smør
hvidløg
salt
revet parmesan
Evt. skiver af proscuitto/parmaskinke ???
Grøntsagerne blancheres i kogende vand tilsat en smule salt.
Steg grønsagerne i olivenolie og smør og tilsæt hvidløg, salt og parmesan. Lad grønsagerne simre, mens dejen rulles ud.
Dejen deles i to til henholdsvis bund og låg og rulles så tyndt ud som muligt. Beklæd en smurt tærteform med dej og hæld det færdige fyld over. Læg proscuittoen over. Dejlåget lægges over, så det hænger godt ud over kanterne. Rul kagerullen hen over tærten for at fjerne overskydende dej. Klem dejlåget fast til bunden hele vejen rundt. Bages i syv minutter.