Logo

Oksetyksteg med sød asiatisk marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækul:      Direkte

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 5 min. + 3-4 timers marinering. Stegetid: 15 minutter

 

1,2 dl soyasauce

1,2 dl blommesauce

1,2 dl ananassaft

1,2 dl ketchup

2 forårsløg, finthakkede

3 spsk hakket frisk koriander

5 cm frisk ingefær, revet

4 fed hvidløg, finthakkede

800 g tyk oksetyk- eller tyndsteg

 

A. Rør soyasauce, blommesauce, ananassaft, ketchup, forårs­løg, koriander, ingefær og hvidløg godt sammen i en lille skål.

Læg kødet i et stort, lavt fad og hæld marinaden over.

Vend kø­det, så det dækkes af marinade på alle sider.

Dæk kødet til, sæt det i køleskabet og lad det marinere i 3-4 timer, mens du vender det af og til.

 

B. Tag kødet op af marinaden og gem den.

Grill kødet direkte over middel varme i 12-15 min.

Vend det en gang under stegnin­gen og pensl det nogle gange med marinaden.

Lad kødet hvile i 5 min., før det skæres i tynde skiver.

 

C. Hæld imens det meste af marinaden i en lille kasserolle og bring den i kog.

Lad den koge ved stærk varme i 5 min., så den koger ind til to tredjedele.

Server saucen til kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her