Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 5 min. + 3-4 timers marinering. Stegetid: 15 minutter
1,2 dl soyasauce
1,2 dl blommesauce
1,2 dl ananassaft
1,2 dl ketchup
2 forårsløg, finthakkede
3 spsk hakket frisk koriander
5 cm frisk ingefær, revet
4 fed hvidløg, finthakkede
800 g tyk oksetyk- eller tyndsteg
A. Rør soyasauce, blommesauce, ananassaft, ketchup, forårsløg, koriander, ingefær og hvidløg godt sammen i en lille skål.
Læg kødet i et stort, lavt fad og hæld marinaden over.
Vend kødet, så det dækkes af marinade på alle sider.
Dæk kødet til, sæt det i køleskabet og lad det marinere i 3-4 timer, mens du vender det af og til.
B. Tag kødet op af marinaden og gem den.
Grill kødet direkte over middel varme i 12-15 min.
Vend det en gang under stegningen og pensl det nogle gange med marinaden.
Lad kødet hvile i 5 min., før det skæres i tynde skiver.
C. Hæld imens det meste af marinaden i en lille kasserolle og bring den i kog.
Lad den koge ved stærk varme i 5 min., så den koger ind til to tredjedele.
Server saucen til kødet.