Flæskesvær skal laves ved en temperatur på minimum 180°C.
Jo højere temperaturen bliver, desto mere skal man passe på, at flæskesværene ikke bliver for mørke.
Flæskesvær kan laves i ovnen eller i en gryde hvor de friteres i svinefedt, palmin eller olie.
Laver du flæskesvær i ovnen skal de først have et opkog i kogende vand, hvorefter de drysses med salt og lægges i et ovnfast fad i ca. 20 minutter ved 200°C.
Vælger du at stege eller friturestege dine flæskesvær skal de ligeledes have et opkog i vand og drysses grundigt med salt, før de kommes i det varme fedtstof.
Flæskesværene tages op når de er sprøde og gyldne, og smager bedst når de er varme.
Vil du prøve flæskesværs over bål, er det meget vigtigt at du reducerer brugen af olie eller fedtstof.
Gloende varm olie i alt for store mængder, sammen med åben ild er ikke den bedste cocktail.
Så det er bedst hvis du nøjes med, at komme en god sjat olie på panden eller i gryden, sværene må gerne være dækket af olie, men der må helst ikke være fare for at olien kommer i kontakt med ilden.
Har du tænkt dig at købe svær hos din slagter så du selv kan lave flæskesvær, er det altid en god idé at bestille først, det er nemlig ikke altid noget de har på lager.