1 kg oksemørbrad
persille
timian
rosmarin
Sauce:
2 hakkede skalotteløg
1 stilk bladselleri
1 dl rødvin
2 dl kalve- eller hønsebouillon
¼ dl balsamico-vineddike
1 dl piskefløde
salt
peber
Puds mørbraden af for sener. Skær lomme til krydderurterne midt i mørbraden. Læg skyllede krydderurteblade i mørbraden og snør den sammen. drys med salt og peber.
Læg mørbraden i en bradepande og steg den 10 minutter ved 225 º. Dæmp varmen til 160 º og steg mørbraden yderligere ca. 20 minutter, afhængig af, hvor rødt kødet skal være. Et kødtermometer skal vise 58-62 º.
Pak mørbraden ind i folie og lad den hvile ca. 15 minutter.
Sauce:
Svits løg og bladselleri i en gryde i smørret. Hæld rødvin ved og lad den koge ind til det halve uden låg.
Tilsæt bouillon og lad også den koge lidt ind. Hæld balsamico i saucen, kog den igennem, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.