2 kg rabarber
4 dl sukker
1 stang vanille
10 spsk kartoffelmel
Tilbehør: Fløde
Skyl rabarberne og skær bladene fra.
Skær stilkene i små stykker.
Rabarberstykkerne kommes i en gryde sammen med 2 l. vand og koges i ca. 20 min.
Si stilkene fra og hæld suppen tilbage i gryden.
Tilsæt sukker og bring igen gryden i kog.
Rør kartoffelmelet ud i vand og hæld det i den kogende suppe.
Suppen hældes op i en eller flere skåle, hvor den jævner til grød.
Drys lidt sukker over, så trækker grøden ikke skind.
Grøden sættes koldt og serveres med fløde.
At koge grød af vilde frugter og bær har været kendt i mange hundrede, måske tusinde år. Det er dog først efter middelalderen, at man begynder at lave de forskellige slags frugtgrød efter en nogenlunde ensartet opskrift. En opskrift på frugtgrød kan man finde i Danmarks første kogebog fra 1616.