30 g gær
sukker
¼ l. lunkent vand
500 g hvedemel
1 tsk salt
1 æggeblomme
1 tsk olivenolie
30 g sesamfrø
Opløs gæren i 1 ¼ dl lunkent vand sammen med en anelse sukker.
Sigt melet ned i en skål, tilsæt salt og gær og rør det hele godt sammen.
Tilsæt endnu 1 ¼ dl lunkent vand og ælt dejen til den er let og smidig
og let slipper hænderne.
Lad dejen hæve tildækket på et varmt sted i mindst 20 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C.
Form dejen til et rundt fladt brød på et meldrysset arbejdsbord.
Tryk det lidt mere fladt på midten.
Dyp en pegefinger i olie og lav et rudemønster på overfladen. – anbring
fladbrødet på en smurt plade.
Rør æggeblomme, olivenolie og 1 tsk sukker sammen og pensl brødet
hermed.
Drys sesamfrø over.
Bag brødet ca. 20 minutter i ovnen, indtil fladbrødet er gyldent.