1 kg svineskank
3 dl svinebouillon
1 porter
½ gulerod, groftskåren
½ gulerod i fine tern
½ løg, groftskåren
½ finthakket løg
1 laurbærblad
5 hele peberkorn
400 g kartofler
1 ds surkål (ca. 380 g)
*
Sådan laves braiseret svineskank
Skanken sættes over sammen med porter, bouillon, groftskåren gulerod, laurbærblad, peberkorn samt groftskåren løg.
Koges under låg i ca. 45 min.
Skanken tages op og lægges i ovnfast fad sammen med de andre ingredienser som den blev kogt med.
Sæt kartoflerne over at koge. Skanken steges i ovn ved 180°C i ca. 40-45 min.
Den fintskårne gulerod samt finthakket løg varmes op sammen med surkålen i gryde.
Skanken tages ud og væden sigtes fra.
Væden koges igennem, jævnes og smages til.