Fileterne drysses med salt og peber, marineres i olie tilsat citronsaft, løgringe, hakket persille i ca. 1 time.
Dyppes derefter i en Orlydej og bages i en friture.
Anrettes på et fad med serviet og pyntes med udbagt persille og friterede løgringe.
Serveres med tomatsauce og små hvide kartofler.
Orlydej: (til 10 pers.)
500 gr. hvedemel
1 æg
4 dl øl
3 dl lunkent vand
1 dl olie
salt
lidt sukker
4 stiftpiskede æggehvider.
Alle ingredienser (undtagen hviderne) blandes og hviler ca. 1 time. Umiddelbart inden anvendelsen tilsættes de stiftpiskede hvider. .
Tomatsauce:
2 gulerødder
2 løg
1 fed hvidløg
3 skiver bacon
1 gren timian
Bacon svitses med lidt peberkorn og en gren timian i 50 gr. smør,
50 gr. hvedemel tilsættes og det bages godt igennem.
Der tilsættes 1 ds hakket tomater, ½ l vand samt en bouillonterning, koges ca ½ time, sigtes og krydres med salt og smør.