4-8 escalopes skåret af kalvetyndstegsfilet 1 ½ cm. tykke
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og peber
1 agurk
1 tsk salt
1 dl syrnet fløde
6-8 kviste dild
250 g grønne linser
1 løg
2 spsk olie
2 tsk salt
1 laurbærblad
1 hel tørret chili
4 saltede ansjosfiletter
1 lille bdt persille
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Vask først agurken og flæk den så på langs.
Skrab kernerne ud med en teske og skær de to halve agurker i skiver på ca ½ cm. tykkelse, skiverne bliver altså halvmåneformede.
Kom så de halvmåneformede agurkeskiver i en si og rør 1 teskefuld salt i, til at trække væden ud.
Lad agurkeskiverne ligge i sien en halv til en hel time, anbring sien i en gryde eller skål, så saften ikke drypper på bordet.
I en anden skål røres den syrnede fløde med finthakket dild, hvorefter agurkeskiverne røres i.
Pil og hak et løg og svits det i olie i en tykbundet gryde.
Kom de grønne linser i en si, skyl dem under den kolde hane, lad dem dryppe af ok kom dem så ned i gryden til de svitsede løg.
Hæld vand ved så det lige dækker, tilsæt salt, de hele chili (skal ikke skæres i stykker) og et laurbærblad.
Lad blandingen koge i 20 minutter til linserne er møre, spæd med lidt vand undervejs.
Når linserne er møre, hældes evt. overskydende kogevand fra, og chilien og laurbærbladet tages op og smides ud.
Hak så ansjosfiletterne, persille og hvidløg fint, bland det med en spsk olivenolie og vend blandingen i linseragouten lige inden servering.
Lad smør og olie blive gyldent på en stegepande ved god varme.
Skru så ned til jævn varme og steg kalveescalopes’ene 2-4 minutter på hver side, alt efter om de skal være rosastegt eller gennemstegt.
Når de er færdige, serveres de med agurker i dild og ragout af linser til.