Tærtefyld:
2 rødløg
250 g broccoli
100 g røget stegeflæsk
5 æg
1 dl letmælk
50 g Emmentaler 45+
200 g hytteost 20+
friskkværnet peber
Tomatsalat:
6 tomater
2 løg
1 spsk rødvinseddike
3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 tsk tørret oregano
Løgene pilles og skæres i både.
Broccolien deles i mindre buketter, stokken skæres i tern.
Løg og broccoli dampes 5 min i letsaltet vand.
Afdryppes i en sigte.
Baconen skæres i tern, ca. 1 x 1 cm, det meste af fedtet skæres fra.
Baconternene svitses ca. 5 min på en pande.
Æg, mælk, revet ost og hytteost piskes sammen.
En tærteform smøres og løg, broccoli og bacon fordeles herí.
Æggeblandingen hældes over.
Stilles i forvarmet ovn, 200ºC på midterste rille i 35-40 min.
Marinade til tomatsalaten røres af eddike, olie, salt og peber, og evt.
knust hvidløg.
Tomaterne skæres i tynde skiver, drysses med salt og peber og meget
fint hakkede løg strøes over.
Tomatsalaten overhældes med marinade.
Stilles køligt og trækker mindst ½ time før servering.
Drys evt. oregano over inden servering.