Logo

Æggetærte med tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtefyld:
2 rødløg
250 g broccoli
100 g røget stegeflæsk
5 æg
1 dl letmælk
50 g Emmentaler 45+
200 g hytteost 20+
friskkværnet peber
 
Tomatsalat:
6 tomater
2 løg
1 spsk rødvinseddike
3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 tsk tørret oregano
 
Løgene pilles og skæres i både.
Broccolien deles i mindre buketter, stokken skæres i tern.
Løg og broccoli dampes 5 min i letsaltet vand.
Afdryppes i en sigte.
Baconen skæres i tern, ca. 1 x 1 cm, det meste af fedtet skæres fra.
Baconternene svitses ca. 5 min på en pande.
Æg, mælk, revet ost og hytteost piskes sammen.
En tærteform smøres og løg, broccoli og bacon fordeles herí.
Æggeblandingen hældes over.
Stilles i forvarmet ovn, 200ºC på midterste rille i 35-40 min.
Marinade til tomatsalaten røres af eddike, olie, salt og peber, og evt.
knust hvidløg.
Tomaterne skæres i tynde skiver, drysses med salt og peber og meget
fint hakkede løg strøes over.
Tomatsalaten overhældes med marinade.
Stilles køligt og trækker mindst ½ time før servering.
Drys evt. oregano over inden servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her