4 svinskanke (1 pr. person)
kogende vand
salt
suppegrønsager: gulerod, selleri, persillerod, løg
5 peberkorn
2 hele hvidløg
1 laurbærblad
8-900 g sauerkraut
kogende vand
Vask og skyl 4 svinskanker, kom i gryde med kogende vand nok til at dække.
Tilsæt salt, kog sagte og skum indtil der ikke kommer mere skum.
Tilsæt 1 portion suppegrønsager, 5 peberkorn, 2 hele hvidløg og 1 laurbærblad, Reducer varme og kog med låg i 90 minutter.
Kog den skyllede drænede sauerkraut i ¾ l kogende vand 1 time.
Flyt halvdelen af den drænede sauerkraut over i en stor kasserolle, læg skankerne oven på det, dæk med den resterende sauerkraut, tilsæt ½ l lage fra skankene og bag tildækket i en 175°C varm ovn 1 time til kød er ganske mørt.
Jævn sauerkrauten med hvedemel, hvis det ønskes.