- Rahu er en slags karpe og singhala en malleart.
Singhala
1 spsk salt
3 spsk eddike
150 gram kikærtemel
ca. 300 mg vand
ca. 1 tsk chilipulver eller cayenne
½ tsk gurkemeje
½ tsk kværnet, sort peber
½ spsk ajowan (eller 2 tsk tørret oregano)
1 ½ tsk ingefær
1 ½ tsk hvidløg
olie til stegning
Salt og eddike blandes til saltet er opløst, og hældes over Singhala-stykkerne, som så skal stå i ca. ½ time. Imens sies kikærtemelet ned i en skål. Der tilsættes langsomt omkring 300 mg vand. Rør det godt sammen. Tilsæt chilipulver eller cayenne samt gurkemeje, peber og ajowan - et interessant krydderi, der smager som oregano, kan evt. erstattes af tørret oregano. Til sidst ingefær og hvidløg, som stødes i morter, før det kommes ned i dejen. Lidt af marinaden smøres på begge sider af fisken, og så kan stykkerne ligge i yderligere ½ time. Når fisken er marineret, skal olien varmes godt op. Når den er hed, kommes fisken i. Når fisken har kogt 3-5 minutter, tages den op og drypper af. Den skal være herligt sprød udenpå og smeltende blød indeni. - Til fisken laves en frisk mynte-kinaradise-chutney.