Logo

Fisk à la Amritsar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Rahu er en slags karpe og singhala en malleart.

Singhala
1 spsk salt
3 spsk eddike
150 gram kikærtemel
ca. 300 mg vand
ca. 1 tsk chilipulver eller cayenne
½ tsk gurkemeje
½ tsk kværnet, sort peber
½ spsk ajowan (eller 2 tsk tørret oregano)
1 ½ tsk ingefær
1 ½ tsk hvidløg
olie til stegning

Salt og eddike blandes til saltet er opløst, og hældes over Singhala-stykkerne, som så skal stå i ca. ½ time. Imens sies kikærtemelet ned i en skål. Der tilsættes langsomt omkring 300 mg vand. Rør det godt sammen. Tilsæt chilipulver eller cayenne samt gurkemeje, peber og ajowan - et interessant krydderi, der smager som oregano, kan evt. erstattes af tørret oregano. Til sidst ingefær og hvidløg, som stødes i morter, før det kommes ned i dejen. Lidt af marinaden smøres på begge sider af fisken, og så kan stykkerne ligge i yderligere ½ time. Når fisken er marineret, skal olien varmes godt op. Når den er hed, kommes fisken i. Når fisken har kogt 3-5 minutter, tages den op og drypper af. Den skal være herligt sprød udenpå og smeltende blød indeni. - Til fisken laves en frisk mynte-kinaradise-chutney.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her