200 g havregryn
3 dl mælk
25 g gær
5 spsk vand
350 g hvedemel
1 spsk salt
2 spsk olie
Hæld havregrynene i en skål med mælken over.
Lad det stå i 30 minutter.
Rør gæren ud i 5 spsk håndvarmt vand.
Bland havregryn, hvedemel, salt og olie i en skål.
Tilsæt gæren og rør det sammen til en blød dej, der æltes på et melstrøet bord, til den er elastisk.
Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt skål dækket med smurt husholdningsfilm.
Slå dejen ned og ælt den igennem.
Del den i to stykker, der formes til to brød.
Læg dem i to velsmurte 500 g forme.
Dæk dem til med film og lad dem hæve, til dejen når kanten af formen.
Smør med mælk og drys med havregryn.
Lad brødene bage i en varm ovn ved 220°C i 30 minutter.
Skru ned for varmen til 160°C og lad dem bage endnu 30 minutter.
Vend dem ud af formen.