4 personer:
1-2 hoveder salat (500 g - gerne flere slags)
¼ dl citronsaft
½ dl appelsinsaft
1 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk vineddike
1 spsk soja
1 fed hvidløg, knust
1 tsk revet ingefær
salt og peber
1 person:
¼ - ½ hoved salat (125 g)
1 tsk citronsaft
2 tsk appelsinsaft
¼ dl vand
¾ tsk sukker
¾ tsk vineddike
¾ tsk soja
¼ fed hvidløg
¼ tsk revet ingefær s
alt og peber
Bland alle ingredienser undtagen salat i en skål eller et rystebæger og pisk/ryst dressingen sammen.
Smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene og slyng dem tørre.
Pluk dem i lidt mindre stykker og vend dem i en skål med dressingen.
Tips: Lav evt. nogle fedtfri brødcroutoner til salaten:
Skær lyst brød i tern uden skorpe og vend dem i en skål med et par skefulde vand, ½ tsk salt, ½ tsk timian og ½ tsk paprika. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200ºC i ca. 10 minutter.
Energi pr. portion: 208 kj/50 kcal Protein: 14,4% Fedt: 2,7% Kulhydrat: 82,9%