Logo

Hjemmelavet frisk ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ltr. sødmælk
1 dl kærnemælk (frisk tappedato)
2 dråber osteløbe i 2 cl. koldt vand
 
Mælken opvarmes i en gryde til 75-85ºC, og afkøles igen med det samme, til stuetemperatur (20-22ºC) i vandbad.
Kærnemælken tilsættes under omrøring.
Så hældes osteløben i og det er vigtigt, at de 2 dråber er fortyndet i 2 cl. koldt vand, da osteløben bliver virkningsløs ved varmepåvirkning.
Osteløben fordeles i mælken under omrøring.
Blandingen hviler i 24 timer ved stuetemperatur, og må ikke komme i
bevægelse, da den så vil klumpe og få grynet konsistens.
Efter 1 døgn skæres den koagulerede mælk i tern (2x2 cm) med en skarp kniv.
Opøses i dørslag, som er foret med et osteklæde eller andet fintvævet
stof.
Massen afdrænes i 5-7 timer - 6-7 dl valle fjernes.
Ostemassen kan nu hældes ud af osteklædet, og er klar til videre
forarbejdning.
 
Tips: Frisk ost kan holde sig uden tilsætninger 3-4 døgn i køleskab.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her