Logo

Sønderjysk kartoffelfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sønderjysk kartoffelfad

800 g kartofler

4 store løg

200 g røget medister

3 spsk tomatpuré

4 tynde skiver røget bacon

klippet persille eller andet grønt

Tilbehør: sennep, groft rugbrød

*

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.

Læg dem lagvis i smurt, ild­fast fad med tynde løgskiver og den flåede medister, der også er skå­ret i skiver.

Læg låg eller alufolie over og stil fadet ind i en 250°C varm ovn i 1 time.

Hæld tomatpuré over og drys med klippet ba­con.

Stil atter fadet i ovnen - uden låg - i 10-15 minutter.

Drys ved serveringen med klippet persille og server sennep og groft rugbrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 10.949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
77610-03-2013 05:15:50 dk
Til denne opskrift bør tilføjes eddike-lage da det er det som gør den sønderjysk

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her