600 g svinemørbrad
1 stor gulerod
¼ selleri
1 porre
1 rødløg
1-2 persillerødder
½ bdt timian
lidt olie
salt
pebermølle
Sauce:
5 dl cremefraiche 38 %
5 æggeblommer
75 g hakkede kapers
salt
cayennepeber
Garniture:
500 g små nye kartofler
2 stilke løvstikke
2 tsk salt
Svinemørbraden skæres halvt igennem på langs og lægges imellem to stykker plastik og bankes ud, så den er lige tyk over det hele. Halvdelen af urterne, som er skåret i julienne og sauteret på panden, deles ud over mørbraden, som derefter bindes op. Brunes af på en pande og steges i ovnen ved 200° C i 25 minutter. Trækker herefter i 15 minutter.
Sauce:
cremefraiche koges op og legeres med æggeblommerne. Kapers tilsættes og der smages til med salt og cayennepeber. Pas på med saltet, da kapers er salte i sig selv.
Garniture:
Kartoflerne vaskes fri for jord og koges møre i saltet vand med løvstikke.
Grønsager:
Den anden halvdel af de resterende urter, som er skåret i julienne, sauteres af på en pande og krydres med salt og pebermølle.
Anretning:
Kødet befries for snoren og skæres i skiver og resten af grønsagerne serveres til som ekstra garniture.