400 g salt
100 g sukker
8 peberkorn, hele sorte
2 skalotteløg
4 spsk olivenolie
2-3 spsk smør
2 dl timiankviste
2 gulerødder
1 porre
4 l. vand
4 laurbærblade
4 dl hvidvin, tør
2 stk fennikel
½ knoldselleri
1 kg kalkunbryst
4 stk fedtnet
12 stk vin- eller spinatblade
Kog salt, sukker, vand, laurbærblade , peberkorn og timian i 5 minutter til en saltlage.
Afkøl lagen.
Læg kalkunbrystet i lagen i op til 48 timer.
Skær gulerødder, porrer, skalotteløg, fennikel og selleri i tynde strimler og svits det i lidt smør.
Afkøl grønsagerne Flæk kalkunbrystet på langs, så der kommer en lomme og kom fyldet i.
Saml brystet og pak det ind i vinblade og fedtnet, så det holdet det hele sammen. Krydr med peber.
Kalkunbrystet pensles med olivenolie og steges i ovnen ved 180ºC i ca. 35 minutter.
Hæld hvidvinen over og steg yderligere 15 minutter