Logo

Sprængt fyldt kalkunbryst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g salt
100 g sukker
8 peberkorn, hele sorte
2 skalotteløg
4 spsk olivenolie
2-3 spsk smør
2 dl timiankviste
2 gulerødder
1 porre
4 l. vand
4 laurbærblade
4 dl hvidvin, tør
2 stk fennikel
½ knoldselleri
1 kg kalkunbryst
4 stk fedtnet
12 stk vin- eller spinatblade

Kog salt, sukker, vand, laurbærblade , peberkorn og timian i 5 minutter til en saltlage.
Afkøl lagen.
Læg kalkunbrystet i lagen i op til 48 timer.
Skær gulerødder, porrer, skalotteløg, fennikel og selleri i tynde strimler og svits det i lidt smør.
Afkøl grønsagerne Flæk kalkunbrystet på langs, så der kommer en lomme og kom fyldet i.
Saml brystet og pak det ind i vinblade og fedtnet, så det holdet det hele sammen. Krydr med peber.
Kalkunbrystet pensles med olivenolie og steges i ovnen ved 180ºC i ca. 35 minutter.
Hæld hvidvinen over og steg yderligere 15 minutter

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her