6-700 g store sildefileter
citronmelisse
dild
persille
Kogelage:
½ l. vand
½ dl hvidvinseddike
5-6 peberkorn
2 laurbærblade
salt
Sauce:
40 g smør
30 g hvedemel
5 dl kogelage siet
1 citron
1-2 æggeblommer
salt og peber
Del fileterne på langs.
Læg en lille kvist af hver slags krydderurt på kødsiden af hver og rul sammen fra hale mod hoved.
Fæst med tandstikker eller kødnåle.
Stil silderullerne i en gryde, bland kogelagen og hæld den over.
Lad koge svagt under låg i ca. 10 min. tag dem op og hold dem varme. Sauce:
Smelt smørret i em gryde.
Rør melet i og spæd med siet kogelage under omrøring.
Tilsæt revet citronskal og lad saucen koge igennem, inden den smages til med citronsaft, salt og peber.
Sluk for blusset og leger saucen med 1-2 æggeblommer.
Herefter må den ikke koge.
Server straks saucen til silderullerne og giv nykogte aspargeskartofler til.