(8-10 personer)
250 g mørk chokolade, mindst 70% kakao
125 g usaltet smør
2 hele æg
4 æggeblommer
4 æggehvider
175 g sukker
reven skal af 1 appelsin
½ l piskefløde
½ tsk usødet kakao
Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad og lad smørret smelte i den varme chokolade.
Pisk hviderne, til de er luftige, og tilsæt derefter 100 g sukker lidt ad gangen under piskning, til massen holder formen uden at være stiv.
Pisk de hele æg og blommerne med 75 g sukker og rør det sammen med chokoladeblandingen og appelsinskal. Bland en god klat af hviderne i og pisk det sammen. Derefter foldes resten af hviderne i.
Hæld dejen i springformen med bagepapir i og bag den 35-40 minutter ved 180ºC. Stil kagen til afkøling i formen på en bagerist. Den synker sammen i midten.
Lige før servering sættes kagen på et kagefad. Pisk fløde til en blød flødeskum og fyld det i krateret i kagens midte. Pynt med kakao hældt gennem en tesi.