Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 2-3 timer. Kan fryses, men forringes
(4 personer i to dage)
1 stykke oksespidsbryst på godt 2 kg
salt og peber
smørklatter
3-4 fintsnittede gulerødder
3-4 skivede porrer
2 løg delt i kvarter
4-5 snittede blegselleristilke
1 bdt persille
2 laurbærblade
2-3 timiankviste
vand eller bouillon
Tilbehør: kogte kartofler
Kom alle grønsagerne i en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Drys salt og peber imellem og tilsæt grofthakket persille, laurbærblade og timiankviste. Gnid oksekødet med salt og peber.
Kom smørklatter på og læg det på grønsagerne.
Hæld vand eller bouillon ved, så grønsagerne lige er dækket.
Sæt fadet i ovnen ved 150-160ºC i 2-3 timer, eller til kødet er mørt og gennemstegt.
Se efter, at grønsagerne ikke steger sig tørre - de skal hele tiden være under væde.