500 g hakket lam
2 spsk yoghurt (græsk)
1 spsk garam-masala
½ tsk knust hvidløg
½ tsk reven ingefær
peber
½ tsk tørret mynte
1 frisk hakket, grøn chili - uden kerner
1 frisk hakket, rød chili - uden kerner
1 spsk smeltet smør
1 spsk basamiko eddike
2 spsk sukker eller honning
4 små løg i skiver
lime
12 grillspid i tre - Husk at lægge dem i vand dagen før
Rør hakket lam sammen med yoghurt, garam masala, hvid løg, ingefær, peber, mynte, og de hakkede chilier i en foodprocessor.
Findel kødet til en glat og klistret fars.
Dyp hænderne i vand og form farsen til 36 kugler.
Sæt tre kugler på hvert spid med lidt afstand.
Pensel spiddene med smeltet smør og grill dem i ovnen eller på havegrillen, til de er gennemstegte og brune.
Rør sukker/honningen og eddike sammen, til sukkeret/honningen er opløst.
Vend løgringene i lagen til de er blevet bløde.
Server løgringene til spiddene med lime i skiver eller både samt ris.
Tilbehør kan i øvrigt være salat (cachumber), chutneyer, raitaer og papadam (meget tynde brød), eller tynde majspandekager.