Grundopskrift : (Fettuccine)
300 g durumhvedemel
3 hele æg
1 spsk olie
Spinatpasta :
200 g frisk spinat eller 100 g frossen
300 g durumhvedemel
3 æg
1 tsk olie
Tomatpasta :
1 tomat
2 spsk koncentreret tomatpuré
300 g durumhvedemel
3 æg
1 spsk olie
Melet hældes i en skål.
Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien.
Ingredienserne røres sammen med en gaffel.
Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i
ca. 10 minutter.
Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed.
Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand.
Er den for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere hvedemel.
Hviler ca. 10 minutter, hvorefter den udrulles på en pastamaskine.
Dejen rulles igennem pastamaskinens valser op til 7 gange, så der dannes
tilpas tynde plader.
Dejpladerne tørrer ca. 30 minutter, inden de skæres i tynde strimler.
Kan opbevares i køleskab forsigtigt spredt ud på en bakke så strimlerne
ikke klumper sammen.
Spinatpasta:
Spinaten skylles, stilkene nippes af og den blancheres 1 minut i en anelse
vand.
Blendes, bestem selv hvor fint.
Den blendede spinat tilsættes melet sammen med æg og olie.
Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta.
Tomatpasta:
Skind og kerner fjernes fra tomaten, det resterende kød blendes med
tomatpureen.
Tilsæt melet sammen med æg og olie.
Justér selv farve med tomatpure.
Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta.
Tips: Den friske pasta skal koges i ca. 2-3 minutter i rigeligt letsaltet
vand tilsat lidt olie.