Rabarber er en af forårsbebuderne. Allerede i april er der friske skud i haverne og hos grønthandleren er de spæde vinrabarber allerede fremme. Rabarber indeholder oxalsyre som binder kalken i kroppen. Syren kan imidlertid neutraliseres ved tilsætning af kalciumklorid, eller nonoxal, som det også hedder hos købmænd og i supermarkeder.
Til 4 personer
1 kg rabarber
¾-1 liter vand
2 dl sukker
1 stang vanilje
5 spsk kartoffelmel eller frugtgrødsjævner
evt. snittede mandler
Tilbehør: Mælk eller fløde
Vask rabarberstilkene og skær dem i mindre stykker.
Kom dem i en gryde og kog dem ved jævn varme i et kvarter.
Si suppen gennem en sigte - bruges unge (tynde) stilke behøver saften ikke at blive siet.
Hæld tilbage i gryden og tilsæt sukker.
Udrør kartoffelmel i koldt vand.
Bring rabarbersuppen til kogepunktet.
Tag den fra varmen og hæld jævningen i på en gang mens der røres.
Hæld grøden i en skål og drys evt. med lidt sukker - så trækker grøden ikke skind. Kom mandelsnitter på.
Lad grøden blive kold, men sæt den ikke i køleskab, så bliver den kedelig mat på overfladen.
Serveres med fløde eller mælk på.