Logo

Gåsesortsuppe med boghvedegrynsklumper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift forudsætter slagtningen af mindst 3 gæs.
2 ltr. suppe kogt på gåsehove­der, halse, kråser, levere, hjerter, fødder og brystbenene.
5 dl blod
70 g svesker
70 g syrlige æbler i mindre stykker
1 dl eddike
Boghvedegrynsklumper
 
Der koges en suppe af de ureelle dele af gæssene fra slagtningen.
Gåseblodet blandes med eddiken.
De sidste 5 min. tilsættes blodeddikeblandingen under stadig omrøring, for ikke at suppen skal skille.
Derefter tilsættes svesker og æblestykker.
Boghvedegrynsklumperne laves af en rest boghvede­grød, der tilberedes som grove klumper (se Tarregrød).
Lige inden suppen skal serveres, kommes boghvede­grynsklumperne i.
 
I langt de fleste tilfælde er suppeme sødet med sirup eller sukker. Dette er imidler­tid ikke tilfældet med Sort­suppe, også kaldet Sursuppe. Sortsuppe laves af blodet fra slagtedyr og spises naturlig­vis kun i dagene lige efter en slagtning. Således også med Gåsesortsuppe, der anses for at være særlig delikat og ser­veres som gæstemad, i for­bindelse med slagtningen i november.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.072 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her