Ca. 400 g kyllingefilet i strimler
250 g ris
Sojasauce
250 g champignons
3 gulerødder
1 chili (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 bdt springløg
200 g sukkerærter/slikærter
200 g bambusskud
150 g babymajs
Varm en wokgryde godt op og steg kyllingestrimlerne i olie i ca. 2-3
minutter sammen med finthakket hvidløg og finthakket chili.
Krydr med salt og peber.
Tag kyllingestrimlerne op af wokken.
Kom herefter champignoner og springløg (skåret i tynde skiver) i wokken
og steg videre i ca. 3-4 min. Tilsæt så resten af grønsagerne og
kokosmælken.
Hæld kyllingestrimlerne tilbage i wokken og lad retten simre i ca. 15-20
minutter mens risene koges.
Smag retten til med sojasauce og evt. salt og peber.
Tips: Sådan fås perfekte ris som ikke klistrer og klumper sammen:
Risene kommes i en gryde med kogende vand i ca. 3 min.
Herefter kommes risene i en si og det kogende vand kommes tilbage i
gryden.
Sien lægges nu oven på gryden og "dampes" i ca. 10 minutter.
Det er vigtigt at vandet i gryden ikke rammer risene i bunden af sien, og
at vandet ikke koger ind!
Hvis vandet er ved at koge væk tilsættes blot noget mere efter behov.