nemt for de fleste, her til 4.
2, 5 kg muslinger (blåmuslinger eller venusmuslinger)
1 løg
3-4 fed hvidløg
1 rød chili (frisk eller tørret)
¾ l tør hvidvin
1 laurbærblad
salt, friskkværnet peber
Skyl muslingerne og skrub dem om nødvendigt med en børste.
Smid åbne muslinger væk.
Pil løg og hvidløg og hak dem groft.
Flæk chilien på langs.
Skyl kernerne ud, snit resten ganske fint. (De rensede chilier knuses eller hakkes).
Kom vin, løg, hvidløg, chili og laurbærblade i en meget stor gryde, lad det koge op, krydr med salt og peber.
I med muslingerne, på med låget og vent ca. 10 minutter.
De fleste muslinger har allerede åbnet sig efter denne tid.
Kog dem eventuelt videre 2-3 minutter og se hvad der så sker.
Alle lukkede muslinger smides væk, og resten skal på bordet med det samme.
Bestikket har man, når man har spist den første musling: Fisk muslingekødet ud af skallen, pil så med den frie muslingeskal alle andre muslinger ud af deres hus.
Suppen suges op med brødet.
Server med godt hvedebrød og hvidvin.
kj pr. portion: 840