4 T-bone steaks
20 g smør
groft salt
Gratineret julesalat:
6 julesalat
ca. 2 dl vand
1 spsk citronsaft
Sauce:
3 spsk hvedemel
3 dl fløde 13%
groft salt og hvid peber
lidt reven muskat
Evt. 100 g revet danbo (45%)
Skær julesalaten over på langs, fjern rodstokken, kog salaten i vand med citronsaft i ca. 5 min.
Lad den dryppe af i et dørslag.
Lav en sauce ved at piske melet med fløden, varm op under piskning, smag til og hæld den over julesalaten i et ovnfast fad.
Drys ost på og sæt fadet oi ovnen i ca 15 min. ved 200°C.
Varm smørret på en pande, brun og steg T-bome steakene i 1-2 min. på hevr side, afhængig af tykklsen og af, hvor rød den ønskes.
Drys groft salt og peber på under stegningen.
Servér T-bone steakene direkte fra panden og dertil den gratinerede julesalat, persillekartofler og flûtes.