½ kg hakket okse eller kalv og flæsk
1 stort el. 2 mindre løg
1 peberfrugt skåret i strimler
1 fed hvidløg
krydderier, fx. hvidløgspeber, hvidløgssalt, paprika
¾ kg kartofler
margarine
bechamelsauce
ost
Løg, finthakket hvidløg og kød brunes i gryde.
Når alt er brunet kommes peberfrugten i og steger med i ca 2 min.
Kødet smages til med salt og krydderier.
Kartoflerne skrældes og skæres i så tynde skiver som muligt.
Bechamelsaucen laves på samme måde som en hvid opbagt sauce og kan evt smages til med muskat.
Så kommes en smule fedtstof i bunden af et ovnfast fad og derpå lægges en 3.del af kartoffelskiverne taglagt i fadet.
Derpå lægges er 3. del kød over og igen er 3. del sauce. osv.
Tilsidst kommes revet ost på og fadet kommes i 225ºC ovn i 20-25 min.
Tips: hold øje med osten, den bliver hurtigt mørk