Supergodt til 2 supersultne
2 andebryster (godt 400 g)
salt, friskkværnet peber
Stil ovnen (oven - og undervarme) på 80°.
Kontroller med et ovntermometer. Det er virkelig vigtigt.
Rids andebrystets fedtlag gitterformet (men pas på ikke at skære i kødet).
Gnid med salt og peber.
Lad en ovnfast pande blive varm.
Andebrystet lægges med fedtsiden nedad og steges hårdt.
Så vendes det, og også kødsiden steges kort og hurtigt.
Nu stilles panden i ovnen - og så skal den ikke røres de næste 30-45 minutter.
I den milde varme steger andebrystet helt blidt, og det bliver regelmæssigt sart rosa og saftigt.
Server med godt brød, mangochutney (helst hjemmelavet, ellers færdigkøbt).
kj pr. portion: 1900
Tips:
Andebryst for ovnløse: Krydr med salt og peber, skær skindet i ruder. Lad en pande blive varm uden fedtstof. Læg andebrysterne med skindsiden nedad og steg dem sprøde ved middelvarme i 10 minutter. Vend dem om og steg dem knap 10 minutter på den anden side. Vikl dem så i alufolie og lad dem trække.