Logo

Rugboller med gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl lunkent vand
2 dl yoghurt
25 g gær
1 ½ tsk salt
1 tsk koriander ( kan udelades)
125 g rugmel
2 fintrevne gulerødder
400 g hvedemel

Bland vand og yoghurt og rør gæren ud heri,
Tilsæt salt, koriander og gulerødder,
Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør.
Stil den til hævning i 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 boller.
Efterhæv i ca 20 minutter.
Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand.
Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225°C.
Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen.
Afkøles på en rist. Kan fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her