Logo

Rodfrugtmos ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 port
¼ stk mellemstor kålrabi (ca. 800 g)
½ stk gulerod
¼ stk bouillonterning
ca. 2 1/2dl vand
1 stk mellemstor kartoffel
 
Til mosen ca. ½ dl kogevand + salt, peber
 
Skræl kålrabi og gulerødder, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde.
Hæld vand på, så det knapt dækker grønsagerne, tilsæt bouillonter­ning, bring det i kog og kog ca. 20 minutter.
Skræl kartoflen imens og skær den i mindre stykker.
Læg dem i gryden og kog det hele mørt i yderligere 20 minutter.
Hæld kogevandet fra, men gem noget til at spæde mosen med.
Mos rodfrugter og kartofler med en kartoffel­støder eller purepresser.
Spæd med kogelagen og smag til med salt og peber.
 
Server med hamburgerryg, sprængt oksekød el­ler mager pølse.
 
Næringsindhold i 1 portion rodfrugtmos, 75 g mager pølse, 1 dl amerikansk grønsagsblanding, 1 stykke knækbrød med blød plantemargarine, 1 ½ dl frugtsalat
 
kj 2280, kcal 540, fibre 13,0g, fedt 17,2g (29E%), mættet fedt 5,7g, flerumættet fedt 2,9g, P/S 0,5, kolesterol 49 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her