8 små makrelfileter
10 g smør
2 fed hakket hvidløg
frisk hakket ingefær, på størrelse med en valnød
½ rød chili, finthakket
1 spsk olie
2 bdt. forårsløg
2 skrællede udkernede agurker
saften af 1 lime
½ bdt. bredbladet persille
Tilbehør: 4 dl jasminris
Varm smørret på en pande.
Krydr fileterne med salt og peber og steg dem med skindsiden nedad i 5 min.
Vend fileterne og tag panden fra varmen og lad dem trække færdige ved eftervarmen.
Skær agurk og forårsløg i strimler.
Kom olien på en pande og svits ingefær, chili og hvidløg ved høj varme.
Tilsæt forårsløg og agurk og steg det et par minutter.
Tilsæt saften fra 1 lime og lad det koge lidt ind.
Vend hakket bredbladet persille i og smag til med salt.
Server den lynstegte agurk til ristet makrel med jasminris.
Grønsager pr. person: ca. 150 g