Vi har hentet
inspiration i krydderurtehaven til en denne dejlige sommerret med masser af
smag.
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. Opskriften er til 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
1 bdt nye gulerødder
1 spsk olie
salt og peber
Kold bearnaise:
½ dl vineddike
½ dl hvidvin
1 skalotteløg
(fintsnittet)
1 bdt frisk estragon
5 sorte peberkorn
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche
salt og peber
*
Bearnaise-essens:
Kom vineddike,
hvidvin, skalotteløg, et par hakkede stilke estragon og hel peber i en lille
gryde og giv det et opkog.
Skru lidt ned og lad
det koge ind til ca. halvdelen.
Si det over i en
kop.
Rør mayonnaisen med
cremefraiche og smag til med bearnaiseessensen.
Tilsæt finthakket
estragon og smag til med salt og peber.
Skrub eller skræl
gulerødderne og steg dem langsomt møre på en pande med olie.
Krydr med salt og
peber og server med kold bearnaise som forret eller tilbehør til kød, fugl
eller fisk.
Tip: Køb evt. en
færdig bearnaise essens til saucen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin