Logo

Ris à l'amande med kirsebær i granatæblesirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nænsom fornyelse gør julemiddagen spændende og klæder også den klassiske risalamande.

100 g italiensk risottoris
1 dåse light kokosmælk
1 dl vand
korn af 1 flækket vaniljestang
1 spsk rå rørsukker
100 g smuttede, hakkede mandler (husk en hel til mandelgaven)
4-5 dl piskefløde

Granatæblesirup:
friskpresset saft af 3-4 granatæbler (2-2 ½ dl)
saft af 1 appelsin
saft af ½ citron
250 g sukker

Endvidere:
1,5 dl let jævnet kirsebærsaft
400 g afdryppede syltede
kirsebær

Kog risen i mælk med vand og vanilje.

Tilsæt sukker og mandler, og stil den koldt.

Et par timer før servering røres grøden jævn med ca. halvdelen af fløden, som er pisket til blødt skum, derefter vendes resten af flødeskummet i.

Giv desserten facon i ringforme, og pynt efter smag.

Til siruppen bringes de tre slags saft i kog med sukker, koges uden låg i 8-10 minutter og blandes før servering med jævnet saft og bær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her