Logo

Radiser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Radiser

Radiser menes at stamme fra Kina. De kom til Danmark i 1800-tallet. Radiser er en grønsag, der tilhører korsblomst-familien. Det er en fortykket, rund eller oval kimstængel. De rød/hvide dele er sprøde, opsvulmede rodstokke. Smagen af de runde og kegleformede radiser kan være skarp eller mild, farven er lyserød/rød og hvid. Den skarpe smag kommer fra sennepsolier i planten. Indeholder blandt andet C-vitamin, folat, natrium og jod. Anvendes rå.

 

Tips til tilberedning

• Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af

• Brug radiserne rå

• Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber

• Røget makrel med skiveskårne radiser på toppen er både en fryd for øjet og for ganen

• Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål

• Hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt af skarpheden.

 

Vidste du at...

Styrken i radiser blandt andet afhænger af hvor meget vand de har fået under dyrkningen.

 

Opbevaring

I køleskab og bedst uden top. Nip toppen af og opbevar dem i en plastpose. Holdbarhed ca. 5-6 dage.

 

I sæson

Marts til November


Radiser

Radiser findes aflange og runde, som her.


Radiser

Radiser kan dekoreres enkelt som her...


Radiser

... eller meget flot som her.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her