Logo

Rabarberlagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej til 3 lagkagebunde: 
3 æg 
125 g sukker 
1 spsk vand 
50 g hvedemel 
50 g kartoffelmel 
½ tsk hjortetaksalt 
 
Rabarbersaft: 
250 g tynde røde rabarber 
75 g sukker 
1 tsk vaniljesukker 
 
Creme: 
4 dl mælk 
4 æggeblommer 
75 g sukker 
1 spsk majsstivelse 
2 tsk vaniljesukker 
 
Glasur: 
125 g flormelis 
1 spsk spilkogende vand

Pisk æggene lette og luftige. Pisk sukker og vand i.
Bland hvedemel og kartoffelmel godt med hjortetaksalt og rør det i
æggemassen med let hånd (dvs. så det lige er forenet).
Smør 3 lagkageforme, ca. 21 cm, fordel dejen heri og bag dem straks på
næstnederste rille i ovnen ved 210° i ca. 8 min.
Dejen kan ikke tåle at stå da den så skiller.
Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i længden.
Læg dem i en pande og drys sukkeret over.
Sæt dem på blusset og lad dem komme til kogepunktet. tag panden af og lad rabarberne stå og trække.
Rør mælken, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljesukker
sammen i en gryde.
Bring det i kog under omrøring og lad det koge i 2 min. Køl af.
Fordel nu rabarberlagen på den ene bund, herover halvdelen af cremen, den næste bund, rabarberlagen, resten af cremen og rabarberstykkerne (tag nogle stykker fra til pynt), slut af med den sidste bund.
Rør flormelis og vand sammen til glasur og smør det på toppen.
Pisk fløden til skum.
Fyld den i en sprøjtepose med en rillet, mellemstor tylle.
Dekorer lagkagen hele vejen rundt med flødeskum.
Lav en krans rundt på toppen og pynt med de stykker rabarber der er taget fra.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.549 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her